Sosyal Medya

Güncel

MerkelÂ’den TrumpÂ’a iÅŸbirliÄŸi teklifi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Almanya ve ABD ırk, renk, din, cinsel tercih ve siyasi eğilimlere bakmaksızın demokrasi, özgürlük, insan hak ve onuruna saygı gibi ortak değerlerle birbirine bağlı. Bu değerler çerçevesinde Donald Trump’a yakın iş birliği teklif ediyorum" dedi.



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, ABD’nin 45. BaÅŸkanı seçilen Donald Trump’ı tebrik ederek, “ortak deÄŸerler üzerinden iÅŸ birliÄŸi” vurgusu yaptı.
 
Berlin’de yaptığı açıklamada, Almanya’nın AB dışında en yakın iÅŸ birliÄŸini ABD ile yaptığını hatırlatan Merkel,” Almanya ve ABD ırk, renk, din, cinsel tercih ve siyasi eÄŸilimlere bakmaksızın demokrasi, özgürlük, insan hak ve onuruna saygı gibi ortak deÄŸerlerle birbirine baÄŸlı. Bu deÄŸerler çerçevesinde Donald Trump’a yakın iÅŸ birliÄŸi teklif ediyorum” dedi.
 
TRUMP FELAKET DEMÄ°ÅžTÄ°
ABD’nin eski ve saygın bir demokrasiye sahip olduÄŸunu vurgulayan Merkel, mali, askeri ve kültürel açıdan büyük bir ülke olan ABD’yi yöneten kiÅŸinin sorumluluÄŸuna dikkat çekti. Merkel,” Amerikalılar bu sorumluluÄŸu Donald Trump’ın taşımasına karar verdi” dedi. Donald Trump, seçim kampanyası süresince Angela Merkel’i uyguladığı sığınmacı politikası nedeniyle eleÅŸtirmiÅŸ ve Merkel’in politikasını “felaket” olarak nitelendirmiÅŸti.
 
BERLÄ°N/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.